tirsdag 10. mars 2009

Reklame

Reklame kommer fra ordet reclamare, som betyr å rope ut igjen og igjen. Det er budskap gjennom massemediene for å gjøre et produkt, varemerke eller tjeneste kjent for potensielle kunder. Det er mye mer enn bare reklame som spiller en rolle om noe skal lykkes eller ikke, men reklame er den mest synlige delen av det. Reklamen er ensidig og subjektiv. Et annet viktig kjennetegn er hvordan reklame skiller seg fra redaksjonelt stoff i massemediene. Det er at reklamen er plassert, betalt og styrt av et firma som driver kommersiell virksomhet.


Mastercard reklame

Reklamen er for mastercard, at noen ting ikke kan kjøpes med penger, men for alt annet har du mastercard. Reklamen er rettet mot alle som kan ha mastercard, gammel som ung, men du trenger sans for humor.


Budskapet kommer frem ved at gjennom hele reklamen viser de hvor mye penger det tar å kunne gjøre de tingene han gjør, som å ta henne med på byen og spørre om alle disse spørsmålene. De får det til å virke som om alt koster noe, bortsett fra noen få ting.
Reklamen er full av humor og språket er altfor ”rett ut” til at den er lovlig i USA. Stemningen er litt romantisk.

Reklamen er kjempemorsom, de bruker ikke så mye overbevisning om hvor utrolig bra mastercard er, men jeg tror de vil få oss til å assosiere mastercard med noe bra. Gi oss en god opplevelse i ”mastercards navn”.

Ingen kommentarer: